منتدى مدرسة محلة الامير الاعدادية
مرحبا بكم فى منتدى
مدرية محلة الامير الاعدادية

منتدى مدرسة محلة الامير الاعدادية
مرحبا بكم فى منتدى
مدرية محلة الامير الاعدادية

منتدى مدرسة محلة الامير الاعدادية
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

منتدى مدرسة محلة الامير الاعدادية

ثقافى-دينى-اجتماعى -رياضى-علمى-فنى
 
الرئيسيةأحدث الصورالتسجيلدخول
طريقه عمل فراخ مغربيه Support
دخول
اسم العضو:
كلمة السر:
ادخلني بشكل آلي عند زيارتي مرة اخرى: 
:: لقد نسيت كلمة السر
بحـث
 
 

نتائج البحث
 
Rechercher بحث متقدم
المواضيع الأخيرة
» لو معاك قطعه فحم هتكتب ايه على الجدار
طريقه عمل فراخ مغربيه Icon_minitime1الأربعاء مايو 25, 2011 3:55 pm من طرف احمد جميعى

» اى واحد بيحب
طريقه عمل فراخ مغربيه Icon_minitime1الخميس مارس 17, 2011 4:33 pm من طرف احمد جميعى

» لعبه كراش لعبه رائعه
طريقه عمل فراخ مغربيه Icon_minitime1السبت مارس 12, 2011 9:17 pm من طرف تايجر الرومانسى

» أحلى نكتة
طريقه عمل فراخ مغربيه Icon_minitime1الأربعاء سبتمبر 01, 2010 11:22 pm من طرف الباشا تلميذ

» اختر وظيفه للعضو ال بعدك:-
طريقه عمل فراخ مغربيه Icon_minitime1الأربعاء سبتمبر 01, 2010 11:19 pm من طرف الباشا تلميذ

» تحب تزحلق مين فى المنتدى؟؟؟
طريقه عمل فراخ مغربيه Icon_minitime1الأربعاء سبتمبر 01, 2010 9:11 pm من طرف الباشا تلميذ

» الدراسات الاجتماعية : للصف الأول الاعدادى - فصل دراسى ثانى
طريقه عمل فراخ مغربيه Icon_minitime1الأربعاء سبتمبر 01, 2010 8:23 pm من طرف الباشا تلميذ

» اكلات مصريه:-
طريقه عمل فراخ مغربيه Icon_minitime1الأحد يونيو 20, 2010 4:24 pm من طرف احمد جميعى

» الوجبات السريعه
طريقه عمل فراخ مغربيه Icon_minitime1الأحد يونيو 20, 2010 4:08 pm من طرف احمد جميعى

أفضل 10 أعضاء في هذا المنتدى
احمد جميعى
طريقه عمل فراخ مغربيه Vote_rcapطريقه عمل فراخ مغربيه I_voting_barطريقه عمل فراخ مغربيه Vote_lcap 
تايجر الرومانسى
طريقه عمل فراخ مغربيه Vote_rcapطريقه عمل فراخ مغربيه I_voting_barطريقه عمل فراخ مغربيه Vote_lcap 
اوعى وشك
طريقه عمل فراخ مغربيه Vote_rcapطريقه عمل فراخ مغربيه I_voting_barطريقه عمل فراخ مغربيه Vote_lcap 
khlood$khaled
طريقه عمل فراخ مغربيه Vote_rcapطريقه عمل فراخ مغربيه I_voting_barطريقه عمل فراخ مغربيه Vote_lcap 
saad elzayat
طريقه عمل فراخ مغربيه Vote_rcapطريقه عمل فراخ مغربيه I_voting_barطريقه عمل فراخ مغربيه Vote_lcap 
lolo
طريقه عمل فراخ مغربيه Vote_rcapطريقه عمل فراخ مغربيه I_voting_barطريقه عمل فراخ مغربيه Vote_lcap 
الباشا تلميذ
طريقه عمل فراخ مغربيه Vote_rcapطريقه عمل فراخ مغربيه I_voting_barطريقه عمل فراخ مغربيه Vote_lcap 
احمد حسنين
طريقه عمل فراخ مغربيه Vote_rcapطريقه عمل فراخ مغربيه I_voting_barطريقه عمل فراخ مغربيه Vote_lcap 
المتواجدون الآن ؟
ككل هناك 2 عُضو متصل حالياً :: 0 عضو مُسجل, 0 عُضو مُختفي و 2 زائر

لا أحد

أكبر عدد للأعضاء المتواجدين في هذا المنتدى في نفس الوقت كان 16 بتاريخ الإثنين يونيو 24, 2013 4:02 am
احصائيات
هذا المنتدى يتوفر على 21 عُضو.
آخر عُضو مُسجل هو asraanaldabaa فمرحباً به.

أعضاؤنا قدموا 643 مساهمة في هذا المنتدى في 307 موضوع
ازرار التصفُّح
 البوابة
 الصفحة الرئيسية
 قائمة الاعضاء
 البيانات الشخصية
 س .و .ج
 بحـث
التبادل الاعلاني
احداث منتدى مجاني
الساعة

Get a Hi5 Clock

 

 طريقه عمل فراخ مغربيه

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
احمد جميعى

احمد جميعى


الاوسمة : طريقه عمل فراخ مغربيه 1410 ذكر عدد المساهمات : 295
نقاط : 390
السٌّمعَة : 0
تاريخ التسجيل : 04/05/2010
العمر : 26
الموقع : البلد

طريقه عمل فراخ مغربيه Empty
مُساهمةموضوع: طريقه عمل فراخ مغربيه   طريقه عمل فراخ مغربيه Icon_minitime1الجمعة مايو 14, 2010 5:37 pm

فراخ علي الطريقه المغربيه
( الشيف يسري خميس)
المقادير
4 صدور دجاج مكعبات_ 3 فلفل الوان- 10 حبات ليمون مخلل كوب زيتون اخضر مخلل ومخلي- 2 ثمره جزر- 2 بصله- 2 ملعقه كاري-2 م دقيق - 2 ملعقه زيت


الطريقه:
احضر الكسكسي الي هيقدم معاها بان اضغه في صينيه واضيف له ملح وفلفل وزيت زيتون ويقلب سويا ثم يضاف له ماء مغلي او شوربه يدوب يغطي الكسكسي حتي لا يعجن واغطي الصينيه بالومنيوم فويل واضعه في الفرن من 4 الي 5 دقائق علي الشبكه الوسطي ولما يخرج اقلبه بشوكه حتي لا يعجن وده يبقي الكسكسي خلص
اضع الدجاج في اناء مع ا ملعقه كاري فقط ويقلب فيها ثم يتشوح وياخد لون دهبي في طاسه بها ماده دهنيه (الزيت)
في اناء اخر اضع زيت وانزل عليه بالخضروات بعد تقطيعها كبير وهي بالترتيب الجزر ثم البصل ثم الفلفل الالوان يشوحوا مع بعض ثم اضيف ملعقه الدقيق ثم اضيف شوربه وبعد قليل ارجع الدجاج مع الخضروات في الاناء مع اضافه الكاري
اخفض درجه الحراره ثم اضيف الزيتون واليمون المخلل واغطي الاناء
يقدم مع الكسكي الي سبق تحضيره بالف هنا
ملحوظه اذا حبت اي واحده تقدم توضيح اكتر في اي وصفه تتفضل وجزاها الله خير مقدما

الفراخ المقرمشه


دجاجه مقسمه من 8 الي 12 قطعه-نصف كوب ماء بصل- 2 فص ثوم- 2 م سماق- 2 م ك***ه ناشفه-2 م بهارات- 2 م خل- 2 ملعقه ليمون- -كوب دقيق- كوب دقيق ذره صفراء
الطريقه
:

اتقطع الدجاجه الي 12 قطعه ونغرز فيها الشوكه عده مرات او طرف السكين في عده مناطق حتي نساعد علي دخول التتبيله وتشبعها بيها
ثم توضع عليها التتبيله وهي عباره عن(ماء البصل والتوم والسماق والك***ه والبهارات والخل والليمون)وتترك في التتبيله لمده 12 ساعه
توضع قطع الدجاج في الدقيق ثم في عصير التتبيله ثم في الدقيق الاصفر
في زيت غزير ساخن اضع الدجاج ثم اخفض درجه الحراره واترك لمده ربع ساعه حتي تمام النضج
ملخوظه: هذه الطريقه غير صحيه لانها لا تتناسب مع مجريات الامور حاليا فيوجود انفلونزا الطيور وكنت شفت طريقه تانيه للفراخ المقرمشه علي النيل والاسره للشيف الشربيني كان سلق الفراخ نصف سلقه الاول وانا جربت الطريقتين بتاعه الشيف يسري وبتاعه الشيف الشربيني والاولي طلع فيها دم رغم انها كانت متقطعه صغير وفضلت كتير علي النار
وكمان التتبيله الي تتبل فيها الفراخ لازم تترمي بعد التتبيل ولا تستخدم مره اخري وده كمان الي قاله الشيف اسامه
جربي
جربي تحطي مع الدقيق بعض التوابل الي موجوده في التتبيله وده بيعزز الطعم جدا وعن تجربه مثلا هي بكون بره لونها اصفر اذن ضيفي بعض الكركم وبقيه التوابل الجافه اللي تبلتي بيها وشوفي الفرق
في البانيه عموما يفضل وضع الدجاج بعد غمسه في الدقيق والبيض وقبل التحمير يوضع في التلاجه حتي تتماسك الخلطه عليه وميفكش اثناء القلي
جربي تضيفي ملعقه صغيره بيكربوناتو مع الدقيق يساعد علي عدم تغير لون الدجاج اثناء التحمير مبيحرقش بسرعه

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
طريقه عمل فراخ مغربيه
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1
 مواضيع مماثلة
-
» طريقه عمل بلح الشام
» طريقه عمل سلطه با طا طا
» طريقه عمل ايس كريم :-
» طريقه عمل الارز مع الكبده:-
» طريقه عمل الارز مع الكبده:-

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منتدى مدرسة محلة الامير الاعدادية :: ركن المراءة :: قسم الطبخ-
انتقل الى: